Pijnlijke nederlaag Fortuna, N.E.C. ook onderuit

Koploper Fortuna Sittard heeft vrijdag een pijnlijke nederlaag geleden in de Jupiler League. Nummer twee N.E.C. wist echter niet te profiteren.

Fortuna Sittard verloor met liefst 3-0 bij laagvlieger FC Dordrecht, dat via Jafar Arias op voorsprong kwam. Namens de Limburgse bezoekers kregen Perr Schuurs en Djibril Dianessy kansen om gelijk te maken, maar er werd voor rust niet meer gescoord. In de tweede helft liep Dordrecht verder uit.

Vanuit een counter wist Robert Mutzers een fout van Schuurs af te straffen en halverwege de tweede helft maakte Arias zijn tweede treffer van de avond. Fortuna houdt bovenaan de ranglijst echter een puntje voorsprong op N.E.C., omdat de Nijmegenaren onderuit gingen bij Almere City.

Bij de thuisploeg opende Jergé Hoefdraad de score en Anass Ahannach breidde de voorsprong voor Almere City uit. Nadat Sven Braken in de tweede helft de tegentreffer voor N.E.C. maakte, bracht Silvester van der Water de marge weer op twee goals. Verder dan nog een goal van Braken kwam N.E.C. vervolgens niet meer: 3-2.

Door de nederlagen van Fortuna Sittard en N.E.C. kan Jong Ajax maandagavond profiteren. Bij winst op Cambuur (thuis) staan de Amsterdammers nog één punt achter N.E.C. en slechts twee achter Fortuna.