Federer zonder problemen door, Wawrinka hard onderuit

Roger Federer heeft zich op de Australian Open zonder grote problemen geplaatst voor de derde ronde. De Zwitserse titelverdediger kende alleen een wat stroeve derde set tegen de Duitser Jan-Lennard Struff, maar won via de tiebreak alsnog: 6-4, 6-4, 7-6 (4).

Voor Federer's landgenoot Stanislas Wawrinka is het toernooi wel klaar. De mondiale nummer acht was nog niet fit genoeg na blessureleed en was kansloos tegen de bijna negentig plekken lager gerangschikte Amerikaan Tennys Sandgren: 6-2, 6-1, 6-4.

Sandgren speelt in de volgende ronde tegen de Duitser Maximilian Marterer, die pas voor de tweede keer het hoofdtoernooi van een Grand Slam haalde. Hij schakelde na een lange partij de Spanjaard Fernando Verdasco verrassend uit: 6-4, 4-6, 7-6 (5), 3-6, 6-3.

De als vierde geplaatste Alexander Zverev kon niet over zijn Duitse landgenoot Peter Gojowczyk heen walsen, maar rekende toch gewoon met hem af: 6-1, 6-3, 4-6, 6-3. Richard Gasquet (29) speelt in de derde ronde tegen Federer, nadat hij met 6-2, 6-2, 6-3 simpel won van Lorenzo Sonego, de Italiaanse qualifier die Robin Haase naar huis speelde.