American football-talent (21) pleegt zelfmoord

American football-speler Tyler Hilinski heeft naar alle waarschijnlijkheid zelfmoord gepleegd. De politie kwam dinsdag bij zijn appartement kijken nadat hij niet op was komen dagen op de training. Daar vond men Hilinski's levenloze lichaam, met een schotwond in zijn hoofd, een geweer en een zelfmoordbriefje.

De pas 21-jarige Hilinski was een quarterback bij de Washington State Cougars, een van de betere teams in het hoog aangeschreven college football, waar vrijwel alle NFL-spelers vandaan komen. Hij zorgde in het begin van het seizoen voor een heroïsche zege op de Boise State Broncos, door als invaller een achterstand van 21 punten goed te maken en na drievoudige overtime zijn team naar de winst te dirigeren.

Hilinski was nog niet de vaste quarterback bij de Cougars, maar dat zou hij volgend jaar waarschijnlijk wel geworden zijn. Zijn jongere broer Ryan wordt gezien als een van de meest veelbelovende quarterbacks in het Amerikaanse highschoolsysteem. "Onze familie rouwt na het krijgen van het nieuws dat Tyler uit het leven gestapt is, we zijn in shock. We zullen een tijd om zijn verlies rouwen, maar zullen ook de manier waarop hij geleefd heeft vieren", aldus een statement van Ryan Hilinski.