Editors komen naar Pinkpop

Met de bevestiging van Editors kan de organisatie weer een prachtige naam toevoegen aan het programma van Pinkpop 2018. De Britse band brak in 2005 door met het album “The Back Room” en stond afgelopen jaar als een van de afsluiters op Lowlands. Eerder werd al de komst van Pearl Jam, Foo Fighters, Bruno Mars, Nothing But Thieves en Nu of Nooit winnaar Walden naar Landgraaf bekend gemaakt.

Pinkpop 2018 vindt plaats vier weken na Pinksteren op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni op het festivalterrein Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop van Pinkpop start op zaterdag 24 februari 2018 via www.ticketmaster.nl en de bekende Ticketmaster verkoopadressen.

In 2005 braken Editors door met de release van het album “The Back Room”. Hoewel de singles ‘Bullets’, ‘Munich’ en ‘Blood’ al voor de release van het album werden uitgebracht, kwamen ze pas na de albumrelease echt onder de aandacht. De singles werden dan ook opnieuw uitgebracht, en met succes. Ook de albums na “The Back Room” staan vol met stemmige indierock, getekend door de herkenbare zang van Tom Smith. Met singles als ‘Smokers Outside The Hospital Doors’, ‘An End Has A Start’, ‘The Racing Rats’ en ‘Papillon’ heeft de band uit Birmingham een indrukwekkend repetoire opgebouwd.

In 2015 brachten Editors hun laatste album uit, “In Dream”. In dat jaar speelden ze maar liefst drie avonden achter elkaar in een uitverkochte Heineken Music Hall. Afgelopen zomer sloten Editors de zaterdag nog af van het Lowlands festival en in op 27 maart staat de band in een uitverkochte Ziggo Dome. Op 15 januari j.l. bracht de band de nieuwe single ‘Magazine’  uit. Het nieuwe album “Violence” zal op 9 maart verschijnen De band stond eerder in 2006, 2008, 2010 en 2014 op Pinkpop.

Editors komen naar Pinkpop (Foto: Rahi Rezvani / Pinkpop 2018)
Editors komen naar Pinkpop (Foto: Rahi Rezvani / Pinkpop 2018)