Fietser op dak van auto van de weg gehaald

Gisteravond rond half negen zagen Alkmaarder agenten een wel heel vreemde eenzame fietser. Kromgebogen over zijn stuur tegen de wind, baande hij zichzelf een weg. Alleen hoefde de man niet te trappen om vooruit te komen; hij liftte mee op het dak van een auto.

Met een gangetje van zo'n zeventig tot tachtig kilometer per uur zat de dronken man relaxt op het fietsje te trappen. De fiets die naast de 26-jarige man uit Velsen meereed, had geen berijder.

Nadat de agenten hun ontsteltenis te boven waren, maanden ze de bestuurder van de auto tot stoppen. De 52-jarige Duitser was net zo verbaasd als de agenten. Samen met zijn vrouw had hij wel wat gerommel gehoord op het dak toen ze wachtten voor een stoplicht, maar wie verwacht nu dat er een man op het dak zou klauteren?

De Velsenaar verklaarde onschuldig te zijn en door vrienden op het dak te zijn gezet. Wegens het opgeven van een valse naam, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en openbare dronkenschap is hij op de bon geslingerd. Gelukkig wordt de man niet beboet wegens fietsen onder invloed.