Duitsland raakt wéér potentieel olympisch goud kwijt

Het begint zo langzamerhand een beetje belachelijk te worden: de Duitse olympische ploeg heeft wéér een kandidaat voor olympisch goud met een zware blessure af zien haken, al de vierde van het seizoen.

Skicrosster Heidi Zacher is zondag tijdens de training voor de World Cup in het Zweedse Idre Fjäll zwaar ten val gekomen. Naar nu blijkt heeft de 29-jarige Duitse daarbij haar kruisband afgescheurt, waardoor haar seizoen voorbij is. Zacher is maandag in München gelijk onder het mes gegaan.

In het huidige seizoen had Zacher al één zege en nog vier andere podiumplaatsen te pakken, waarmee het haar beste seizoen ooit was. Ze werd dan ook gezien als grote kanshebster op een (gouden) medaille op de Olympische Spelen in Pyeongchang komende maand.

Eerder zag Duitsland al serieuze kandidaten op olympisch goud wegvallen in het schansspringen (Severin Freund), alpineskiën (Felix Neureuther) en zelfs al één in het freestyleskiën (Lisa Zimmermann), waardoor Duitsland in die sport van mogelijk twee keer goud naar waarschijnlijk nul medailles gaat.

"Toen ik het nieuws hoorde dacht ik 'Dat kan toch niet, wat overkomt ons in vredesnaam?'", aldus Wolfgang Maier, baas van de alpinetak van de Duitse skibond DSV. "Deze blessures zijn ongelooflijk zuur, niet alleen voor de DSV, maar vooral ook voor de atleten."