FOK! Wat een weer: meer regen

Vandaag is het wisselend bewolkt en komen er geregeld buien voor, soms met korrelhagel en onweer. Vooral in het noorden kunnen de buien soms ook vergezeld gaan van natte sneeuw. In de avond neemt de kans hierop in het hele land toe en is er tijdens en na winterse buien lokale gladheid mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig en mogelijk hard, 6 à 7 Bft.

Komende nacht trekken er winterse buien over het land met landinwaarts een kans op droge sneeuw. Vooral in de nacht en ochtend zou de winterse neerslag lokaal tot gladheid kunnen leiden. De minima liggen landinwaarts rond het vriespunt, aan zee rond 4°C. Er staat boven land een overwegend matige westelijke wind, aan zee en boven het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Woensdag overdag verandert er weinig aan het buiige weertype en de maxima komen uit op ongeveer 5°C. De wind komt uit richtingen tussen west en zuidwest en wordt boven land vrij krachtig, in de kustprovincies hard tot stormachtig. Bij buien is er met name in de kustprovincies kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Sneeuw in Twente. Archief-foto van precies een jaar geleden.
Sneeuw in Twente. Archief-foto van precies een jaar geleden.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!