PSG met minimale cijfers langs Nantes

Paris Saint-Germain heeft zondagavond de zeventiende zege van het seizoen geboekt. Op bezoek bij Nantes was de ploeg van Unai Emery met 0-1 te sterk. PSG zag eerder in het weekend zowel AS Monaco (0-0 tegen Montpellier) als Olympique Lyon (1-1 tegen Angers) punten verspelen en kon daardoor nog een grote voorsprong nemen in de Ligue 1.

Al na twaalf minuten spelen kwam de koploper van Frankrijk op voorsprong. Edinson Cavani gaf een voorsprong, waar Kylian Mbappé op een subtiele wijze overheen stapte en Ángel Di Mariá de gelegenheid gaf om de 0-1 te maken.

De Argentijn, die een basisplaats had door de afwezigheid van de geblesseerde Neymar, had vijf minuten voor rust ook de 0-2 op het scorebord moeten zetten, maar hij faalde hoopeloos. Di María kreeg een voorzet van de rechterflank voor het intikken, maar via de lat schoot hij over.

Zonder groots te spelen bleef PSG in de tweede helft overeind, maar het moest toch bijna een gelijkmaker slikken. Uit een vrije trap van Léo Dubois dacht Emiliano Sala de 1-1 binnen te koppen, maar hij zag zijn treffer afgekeurd worden vanwege buitenspel, waardoor het bij 0-1 bleef. De thuisploeg beeïndigde de wedstrijd met tien man, toen Diego Carlos met twee keer geel werd weggestuurd.