Schmid wint na zes jaar weer in noordse combinatie

Jan Schmid heeft zondag in Val di Fiemme een zege gepakt in de World Cup op de noordse combinatie. Voor de 33-jarige Noorse veteraan was het de derde individuele zege uit zijn carrière. Het was al even geleden dat hij won: zijn laatste overwinning dateerde van maart 2012.

Bij het schansspringen pakte de Noor Jarl Magnus Riiber niet verrassend een forse voorsprong, maar op de langlaufski's is hij doorgaans beduidend minder sterk. Schmid was goed op dreef en vertrok als derde aan de tien kilometer langlaufen, waarbij hij nummer twee Mario Seidl snel verschalkte.

Halverwege de wedstrijd kwam Schmid bij zijn jongere landgenoot en Jarleman moest het tempo langzaam wat laten gaan. Toch bleef hij redelijk in de buurt bij Schmid en met een dikke kilometer te gaan bedroeg de achterstand een kleine tien seconden.

Voor Riiber werd het spannend, want hij moest zich uit elkaar trekken om de alsmaar dichterbij komende groep achtervolgers van het lijf te houden. Dat lukte niet, en terwijl Schmid als winnaar over de streep kwam moest Riiber genoegen nemen met plek negen. 

De Oostenrijker Lukas Klapfer wist een ziedende sprint uit de benen te persen en pakte zo de tweede plek, acht seconden achter Schmid. De Duitsers Fabian Riessle en Johanned Rydzek pakten de derde en vierde plek.