Nieuwe Nederlandse titel Van der Poel

De Nederlandse titel veldrijden is weinig verrassend een prooi geworden voor Mathieu van der Poel. De veelvraat, die zijn 23e seizoenszege boekte, was op het parcours in het Friese Surhuisterveen verreweg de beste van alle deelnemers. Het podium werd vervolledigd door Lars van der Haar en David van der Poel. Voor Mathieu van der Poel was het zijn vierde Nederlandse titel bij de profs en eveneens zijn vierde op een rij.

Van der Poel miste na twee weken geen koers totaal zijn start en moest even in de achtervolging. Aan het einde van de eerste ronde was dit al gerepareerd en kon de wereldkampioen van 2015 zelfs in de aanval. Het was de laatste keer dat zijn achtervolgers hem zagen, want in de rest van de wedstrijd was hij ongenaakbaar.

Daarachter was de strijd interessanter. Ploeggenoen Corné van Kessel en Lars van der Haar reden samen op de overige podiumposities. Van Kessel ging vlak voor half koers in de aanval, maar ging direct onderuit doordat hij bleef steken in het hekwerk. Zo werd Van der Haar de tweede plaats in de schoot geworpen en ging de derde plaats zelfs naar David van der Poel.

Van Aert in België de beste
Ook in België werd om de nationale titel gestreden. Daar was de strijd een stuk spannender. In het zand rond Koksijde bleven Wout van Aert en Laurens Sweeck lang samen. Even leek het alsof Sweeck de wereldkampioen kon lossen, maar niets bleek minder waar. Van Aert ging erop en erover en had in no-time een beslissend gat geslagen.