Skicrosser Chapuis wint na mooie comeback in sterke wind

Skicrosser Jean-Frederic Chapuis heeft in het Zweedse Idre Fjäll de tweede World Cup-wedstrijd van het weekeinde gewonnen. Het waaide bijzonder hard in Zweden, waardoor de vrouwenwedstrijd seconden voor de eerste kwartfinale werd afgelast. De mannen maakten hun wedstrijd wel af.

In de finale namen de Fransman Chapuis en zijn landgenoot Jonas Devouassoux het op tegen de Zwitser Alex Fiva - de winnaar van zaterdag - en Sergey Ridzik uit Rusland. Chapuis leek al vrij snel kansloos vierde te gaan worden, maar de Fransman gaf absoluut niet op en verschalkte Devouassoux en Fiva in één beweging.

Ridzik kwam als leider het laatste rechte stuk op, maar raakte het ritme op de heuvels volledig kwijt. Chapuis passeerde de Rus, Fiva leek langszij te komen, maar de Fransman hield stand en pakte toch de zege. Fiva eindigde als tweede, voor Devouassoux en de volledig weggezakte Ridzik.

De wedstrijd bij de vrouwen werd afgelast, waardoor de uitslag van de kwalificatie als uitslag genomen werd. De Zweedse Sandra Näslund won zo net als zaterdag, voor Fanny Smith uit Zwitserland en de Duitse Heidi Zacher.

De mannenfinale in Idre, met Chappuis in het rood (Bron: YouTube)