Dartsters De Graaf en Prins onderuit op Lakeside, Williams ontsnapt

Het vrouwentoernooi op Lakeside kent geen Nederlandse kanshebsters op de titel meer. Dartsters Aileen de Graaf en Sharon Prins werden allebei uitgeschakeld in de kwartfinales.

Prins stond tegenover Deta Hedman, winnares van vele tientallen toernooien en de nummer één van de wereld, maar een speelster die nog altijd geen Lakeside-titel gepakt heeft. Tegen Prins stond The Heart of Darts redelijk te spelen en dat bleek genoeg om Prins te kloppen, hoewel de Nederlandse het Hedman in beide sets lastig maakte: 2-0.

De Graaf nam het op tegen tienvoudig kampioene Trina Gulliver. Zoals wel vaker waren de dames ongelooflijk wisselvallig, waarbij prima scores afgewisseld werden met complete afzwaaiers. De spanning zat er in dit geval ook niet echt in, want De Graaf wist maar één leg te winnen en ging in twee sets onderuit.

Bij de mannen plaatste Jim Williams zich na Wayne Warren als tweede Welshman voor de kwartfinales. Tegen Conan Whitehead werd het een zeer spannende wedstrijd, waarbij de heren bij vlagen fantastisch gooiden - bij elkaar waren de heren goed voor een meer dan uitstekende 21 180's. Het grote pijnpunt van Whitehead was het finishen en dat brak hem in de beslissende set op: hij liet kans op kans op kans liggen en Williams wist dat keihard af te straffen, waarna hij de wedstrijd met 4-3 won.