Darter Van Tergouw weer wereldkampioen jeugd

Darter Justin van Tergouw heeft zich voor het tweede jaar op rij gekroond tot wereldkampioen jeugd bij de BDO. Op Lakeside werd donderdagmiddag de finale gespeeld van het toernooi, waarvan de eerdere rondes eerder in het jaar gehouden werden.

Van Tergouw verloor in de zes wedstrijden tot de finale bij elkaar welgeteld één set en nam het in de eindstrijd op tegen Killian Heffernan, die Owen Roelofs uit de finale hield. De twee stonden op het podium van Lakeside gelijk uitstekend te gooie en Heffernan begon zelfs met een 156-finish, waarna hij ook de eerste set won.

Van Tergouw gooide het niveau wat omhoog en tekende onder meer voor een 170-finish, de hoogst mogelijke uitgooi. Na het verlies van set één liet de 17-jarige Nederlander zijn Ierse opponent volkomen kansloos: Van Tergouw stond bij vlagen heerlijk te speren en vond de triples alsof het niks was - overigens zonder 180 te gooien. Heffernan won geen enkele leg meer en met een soepele 132-finish maakte de jonge Nederlander het af: 3-1.