NFL: Jaguars en Saints winnen in play-offs

In de NFL zijn weer twee ploegen afgevallen in de strijd om een plekje in de 52e Super Bowl. Zondagavond werden in de AFC en de NFC de twee nog overgebleven wild card games gespeeld.

In de AFC speelden de Jacksonville Jaguars thuis tegen de Buffalo Bills. Voor beiden was het weer even wennen: de Jaguars hadden al tien jaar niet in de play-offs gespeeld, de Bills stonden er zelfs voor het eerst sinds 2000 weer in - de langste play-offloze tijd van welke ploeg dan ook in de vier grote Amerikaanse competities.

Het werd de laagst scorende play-offwedstrijd in twintig jaar, met in totaal slechts één touchdown. De Jaguars hadden in het derde kwart vijftien plays nodig om een drive van 86 yards tot een touchdown te promoveren, waarmee de stand op 10-3 kwam. De Bills kozen in de slotfase nog de aanval, maar een interception van cornerback Jalen Ramsey maakte een einde aan de wedstrijd.

In New Orleans kregen de Saints bezoek van de Carolina Panthers van quarterback Cam Newton, maar Saints-quarterback Brees stal de show met 376 yards. Van Brees kwamen 23 van de 33 passes aan, wat onder meer twee touchdowns opleverde. In de laatste minuut probeerden de Panthers nog één keer vol voor de touchdown en dus de winst te gaan, maar Vonn Bell haalde Newton onderuit en gooide de wedstrijd daarmee in het slot: 31-26.