Titelverdediger Durrant simpel door op Lakeside, Waites wint 'kraker'

Darter Glen Durrant heeft zich zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde op Lakeside. De titelverdediger en nummer één van de BDO had geen kind aan Gary Robson, die alleen in de derde set wat partij kon bieden. Vooral in set twee gooide Durrant zeer sterk, wat hem uiteindelijk op weg hielp naar een 3-0 zege.

Een andere eersterondepartij leek op voorhand potentie te hebben om een heuse kraker te worden. Tweevoudig Lakeside-kampioen Scott Waites nam het op tegen de nummer vijf van de plaatsingslijst, de Schot Ross The Boss Montgomery. Vooral in het begin kende de partij een prima niveau, waarbij Waites de kansen pakte die Montgomery liet liggen. De Schot pakte wel de derde set, maar Waites maakte het karwei in set vier vakkundig af: 3-1.

In de voorronde speelde de Welshman Chris Harris tegen de Turk Umit Uygunsozlu. Beiden wisten in elke leg wel een keer of wat een triple twintig te raken, maar de partij werd vooral gekenmerkt door een barrage aan lage scores die zijn weerga niet kende. Het publiek kreeg de ene na de andere 26, 41 of 43 om de oren geslingerd en tot overmaat van ramp waren beide spelers grofweg even slecht. Dat resulteerde erin dat de arme toeschouwers ook nog eens een vijfde set voor de kiezen kregen, waarin Harris dan eindelijk de betere bleek: 3-2.

Alsof het publiek nog niet genoeg geteisterd was verschenen vervolgens Corrine Hammond en Fallon Sherrock ten tonele. De Australische Hammond speelde vorig jaar nog de finale, Sherrock deed dat twee jaar eerder, maar vooral in het begin sloeg het nergens op wat de dames lieten zien. Sherrock gooide in de tweede leg van de wedstrijd vier keer achter elkaar 41 en kreeg het zelfs nog voor elkaar om een finish (170) om te zetten in een score die níet in drie darts uit kan (165), door triple 1 en twee keer single 1 te gooien.

Het gemiddelde van Sherrock stond na één set nog niet eens boven de 50 punten, maar wonder boven wonder pakte ze de set nog ook. Hammond won de hemeltergend slechte tweede set en dus werden de diehard fans verwend met een derde set als toetje van de wanvertoning. Gelukkig werd daarin eindelijk iets wat lijkt op darts getoond, de gemiddeldes kwamen net boven de 70 uit en Sherrock pakte de zege.

Zondagavond is het overigens HOLLANDSE avond, zoals RTL7-presentator Marcel Maijer het zou noemen. Dan staan er vier wedstrijden op het programma, met in totaal vijf Nederlanders. Jeffrey Sparidaans speelt in de voorronde tegen Dennis Nilsson, Chris Landman en Derk Telnekes spelen in de voorronde tegen elkaar, Wesley Harms neemt het op tegen de Welshman Wayne Warren en Sharon Prins mag de Engelse Maria O'Brien naar huis spelen. Voor een live stream kun je vanaf 20.00 terecht in het Dartsforum op FOK!.