Nottingham Forest stunt tegen blamerend Arsenal in FA Cup

De FA Cup krijgt dit seizoen een andere winnaar dan vorig jaar. Arsenal is zondag namelijk uitgeschakeld door Nottingham Forest. Het werd 4-2. Het is voor het eerst dat onder Arsene Wenger Arsenal verliest in de derde ronde van het belangrijkste Engelse bekertoernooi.

Hoewel Arsenal zoals verwacht verreweg het meeste balbezit had, wist de tegenstander uit de Championship-divisie meer schoten op doel te krijgen. Na twintig minuten kwam Forest op voorsprong via Eric Lichaj, die afrondde uit een vrije trap. Arsenal, dat met een veredeld B-elftal naar The City Ground was gekomen, had snel een antwoord.

Aanvoerder Per Mertesacker zorgde enkele minuten na de openingstreffer namelijk voor de 1-1. De Duitse routinier scoorde nadat een kopbal van Rob Holding de paal raakte. Toch ging Nottingham Forest met een kleine voorsprong rusten, want Lichaj volleerde kort voor de onderbreking raak.

Arsenal moest na rust duidelijk uit een ander vaatje tappen, maar Steve Bould, die door de schorsing van Arsène Wenger op de bank zat, had weinig middelen om iets te forceren. Spelers als Alexis Sánchez, Mesut Özil, Olivier Giroud, Jack Wilshere en Aaron Ramsey hoorden niet eens bij de wedstrijdselectie. In de tweede helft werd de afgang voor The Gunners alleen maar groter.

Na een overtreding op Matty Cash mocht Forest een penalty nemen en Ben Brereton hield van elf meter het hoofd koel. Tien minuten voor tijd bracht Danny Welbeck de spanning terug in de wedstrijd, na een verdedigingsfout van de thuisploeg. Het slotakkoord was echter voor Forest, dat opnieuw een strafschop kreeg.

Uitgerekend oud-Arsenalspeler Armand Traoré verdiende de penalty, die dit keer door Kieran Dowell werd benut. Dat Joe Worrall in de slotminuten met een rode kaart werd weggestuurd, mocht de pret voor Nottingham Forest niet drukken: 4-2.

Nottingham Forest stuurt Arsenal naar huis. (PRO SHOTS/Action Images)