Messi en Suarez maken het verschil voor Barcelona

Barcelona heeft zondag in La Liga drie punten gepakt tegen Levante. In Camp Nou had de thuisploeg voor de pauze al een mooie voorsprong te pakken.

Barça kwam na een minuut of twaalf op voorsprong via Lionel Messi, die zijn 400ste competitiewedstrijd voor de Catalanen speelde. Op aangeven van Jordi Alba schoot de 30-jarige Argentijn in de verre hoek via de binnenkant van de paal raak. De thuisploeg kreeg kort daarna een dubbele kans via Luis Suarez en Ousmane Dembélé, maar de bal ging er niet in.

In de slotfase van de eerste helft kreeg Barcelona alsnog loon naar werken. Javier Mascherano bediende Sergi Roberto, die op zijn beurt Suarez in stelling bracht. Via de onderkant van de lat bracht hij de score op 2-0.

Na de pauze creëerden beide teams wel een paar aardige kansen, maar lange tijd leek het bij die twee goals te blijven. Paulinho maakte er in blessuretijd echter toch 3-0 van. De Braziliaan scoorde simpel nadat Messi een aantal tegenstanders had uitgespeeld. Barça blijft daardoor negen punten boven Atlético Madrid staan. Real Madrid komt zondagavond nog in actie.