Chelsea heeft replay nodig in FA Cup, Stoke verliest van vierdeklasser

Chelsea is er zaterdag niet in geslaagd om de volgende ronde van de FA Cup te halen. De landskampioen bleef bij Norwich City op een gelijkspel steken.

Manager Antonio Conte stuurde liefst negen andere spelers het veld in, ten opzichte van het vorige competitieduel met Arsenal (2-2). Het lukte The Blues amper om voor rust door de defensie van Norwich heen te komen. De nummer dertien van de Championship-divisie, het tweede niveau van Engeland, hield de ruimtes achterin klein.

Na de pauze kwam het eerste gevaar via Danny Drinkwater, die naast schoot. Ook via Tiemoué Bakayoko, Willian en Pedro kregen de Londense bezoekers mogelijkheden, maar doelman Angus Gunn hield zijn doel schoon. Invaller Álvaro Morata kon daar ook niks aan veranderen.

Chelsea moet het karwei binnenkort dus op Stamford Bridge af zien te maken. Eerder op de dag plaatste Manchester City zich wel voor de volgende bekerronde, net als Liverpool en Manchester United vrijdagavond. Tottenham Hotspur en Arsenal komen zondag pas in actie.

Chelsea krijgt een herkansing, maar voor Premier League-genoten Stoke City is het toernooi voorbij. De ploeg trok naar Coventry, dat uitkomt op het vierde niveau, de League Two. De Schot Jack Grimmer bracht de thuisfans daar na een uur spelen in vervoering door voor de 2-1 te tekenen, wat uiteindelijk de winnende treffer bleek.