Jarige bobsleeër Kripps klopt Duitsers in Duitsland

Bobsleeër Justin Kripps heeft in het Duitse Altenberg de World Cup-wedstrijd in de tweemansbob gewonnen.

Samen met remmer Alex Kopacz was Kripps na twee runs 0,09 seconden sneller dan Francesco Friedrich, die op zijn thuisbaan in actie kwam met remmer Martin Grothkopp. Kripps en Kopacz verbraken in run twee overigens ook nog eens het stokoude startrecord, dat in Altenberg al sinds december 2003 op naam stond van André Lange en Kevin Kuske.

Aanvankelijk leek de derde plaats naar een andere exponent van de trainingsgroep uit Altenberg te gaan. Nico Walther en Christian Poser eindigden als derde, maar werden gediskwalificeerd omdat hun materiaal niet op orde was. De Let Oskars Kibermanis en remmer Matiss Miknis pakten plek drie zo over.

Bij de vrouwen ging de winst ook naar Canada. Kaillie Humphries en ex-hordenloopster Phylicia George waren een klasse apart op de moeilijke baan, waar Jamie Greubel Poser en Aja Evans in de Amerikaanse slee 0,69 seconden toe moesten geven. Anna Köhler en Annika Drazek werkten voor het eerst samen, en het Duitse duo schopte het op 0,90 seconden gelijk tot plek drie. 

Elana Meyers Taylor had normaal gesproken mee moeten kunnen doen in de strijd om het podium, maar met remster Briauna Jones achterin verloor ze de controle over de slee aan het einde van run één. De Britse Mica McNeill leek met Mica Moore op weg naar een topresultaat, maar het jonge duo crashte hard. Beiden leken uiteindelijk wel in orde te zijn.