Biatlete Kuzmina onklopbaar, Fourcade evenaart eigen record

Biatlete Anastasia Kuzmina heeft na de sprint ook de achtervolging gewonnen tijdens de World Cup in het Duitse Oberhof. De Slowaakse mocht dankzij haar ruime zege in de sprint al starten met 35 seconden voorsprong op Kaisa Mäkäräinen en kwam geen moment in de problemen.

Kuzmina liet bij de tweede en derde schietbeurt één schijf overeind staan, waardoor de concurrentie - met name Franziska Hildebrand - iets dichterbij kon komen. Daar bleef het echter bij en aan de finish had de Slowaakse meer dan een minuut voorsprong op de rest.

Hildebrand leek lang op weg naar het podium, maar liet één misser noteren in de laatste schietbeurt en was op de ski's vervolgens bij lange na niet snel genoeg meer. Dorothea Wierer en Vita Semerenko schoten twintig keer raak, werkten zich beetje bij beetje door het veld en wisten zo van de zestiende en 22e plek op te schuiven naar plek twee en drie aan de finish.

Bij de mannen schoof de top-3 al snel in elkaar, waardoor Martin Fourcade, Emil Hegle Svendsen en Johannes Thingnes Bø samen op konden trekken. Fourcade en Bø gingen de fout in bij de eerste schietbeurt en Svendsen kon een gat slaan, wat hij een aantal kilometers vast wist te houden.

Bij schietbeurt drie was Fourcade er weer bij en de twee schoten zij aan zij alles omver. In de laatste schietbeurt ging Svendsen dan toch de fout in, terwijl Fourcade foutloos bleef. Hij kon op weg naar de zege, want Bø kwam met in totaal drie missers - maar wel veruit de snelste langlauftijd - net tekort om de Fransman te pakken. Op 6,3 seconden pakte Bø plek twee, een dikke twintig seconden voor grote broer Tarjei.

Voor Fourcade was de overwinning weer een mooie mijlpaal. Het is al de dertiende keer op rij dat hij in een individuele race op het podium eindigt, waarmee hij zijn eigen record uit 2013 evenaart.