De Rooy opnieuw snelste bij trucks in Africa Eco Race

Gerard de Rooy was in de derde etappe van de Africa Eco Race opnieuw het snelste bij de trucks. Overall was de Brabander vijfde. Jan van de Laar was met zijn DAF truck tweede achter De Rooy.

Africa Eco Race 2018 Stage 3 (Bron: Youtube)

De derde etappe van Agdal naar Assa met een special stage van 400 km werd door Mathieu Serradori gewonnen in een tijd van 3 uur, 48 minuten en 12 seconden. De Fransman was daarmee 22 seconden sneller dan Vladimir Vasilyev. De Rus blijft wel aan de leiding in het algemeen klassement.

De Rooy kwam met een achterstand van 48 minuten op Serradori over de finish. Omdat het Brabantse Iveco-team eerste hulp had verleend aan Lydia Truglio Beaumont kreeg het team 25 minuten terug van de organisatie. De Franse motorrijdster was hard gevallen en is inmiddels zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis in Frankrijk.

Van de overige Nederlanders bij de trucks was Johan Elfrink 23e, Adwin Hoondert 25e en Aad van Velsen 28e. Vanwege de schade na de crash in de tweede etappe is de truck van Wuf van Ginkel achterop een trailer naar de finishplaats vervoerd. Het team zal sowieso ook etappe vier overslaan. Als men er in slaagt om de truck te repareren dan mag het team starten in etappe vijf. Bij de auto's was Gerard van Lieshout met zijn Toyota Land Cruiser 35e.

Bij de motoren won de jonge Portugees Luis Miquel Anjos Oliveria voor Paolo Ceci en Pal Anders Ullevalseter. In het algemeen klassement gaat Ceci aan de leiding.