Honda vindt drie motoren per coureur te weinig

Honda vindt drie motoren per Formule 1-coureur in 2018 te weinig. In bijna de gehele F1-wereld was hier protest tegen, maar vanwege het ontbreken van consensus was de maatregel niet terug te draaien. Hierdoor moet iedere krachtbron zeven raceweekenden meegaan.

Voormalig Honda-baas Yusuke Hasegawa deed zijn beklag tegenover Autosport. "Het is een erg zware regel. Uit technisch oogpunt wordt het heel moeilijk eraan te voldoen. Het is natuurlijk wel mogelijk, maar dan moeten we de performance ver terugschroeven. Als we onze motoren tweeduizend toeren minder laten draaien, redden we het wel, maar wat is het punt daarvan?"

De afgelopen jaren kende Honda veel betrouwbaarheidsproblemen achterin de McLaren. Pas eind vorig jaar hadden de Japanners de betrouwbaarheid weer op orde. De breuk met McLaren was hierdoor niet meer te voorkomen. Dit jaar liggen de krachtbronnen achterin de Toro Rosso's.

Het bedrijf wil het seizoen aan gaan vangen met de spec 4 waar vorig jaar al veel goede verhalen over zijn verschenen. Mocht deze niet betrouwbaar zijn dan wordt gestart met de motor die eind vorig jaar achterin de McLaren lag.