Mijlpaal voor winnende skiër Hirscher

Skiër Marcel Hirscher heeft als vierde man ooit de mijlpaal van vijftig World Cup-zeges gehaald. De Oostenrijker was donderdag tijdens de slalom in het Kroatische Zagreb de beste.

In de eerste run was het de Oostenrijker Michael Matt die grote indruk maakte. Hirscher bleef op 0,21 seconden van zijn landgenoot, de Noor Henrik Kristoffersen hield de schade beperkt tot 0,59 tellen, maar verder bleef niemand binnen een seconde van de ontketende Matt.

Manuel Feller was in run twee sterk, maar dat leverde hem niet meer dan de vierde plek op. Kristoffersen pakte de leiding en zag hoe Hirscher er 0,11 seconden onderdoor dook, tot zijn grote ongenoegen. Matt leek zijn voorsprong op Hirscher even vast te houden, maar aan de finish bleek hij 0,05 seconden langzamer dan zijn landgenoot.

Hij pakte daarmee wel de vijfde podiumplek uit zijn loopbaan. Hirscher evenaart Alberto Tomba (50) en komt in de buurt van landgenoot Hermann Maier (54). Het recordaantal zeges is nog wel erg ver weg: de Zweedse grootheid Ingemar Stenmark boekte er in totaal 86.