'PSV wil De Jong niet laten vertrekken'

Club América hoopt Luuk de Jong over te nemen van PSV, maar de Eindhovenaren willen deze winter niet meewerken aan een transfer.

Zelf ziet de aanvaller het wel zitten om een lucratieve overstap te maken naar Mexico. Het is echter nog maar de vraag of hij zijn transfer werkelijkheid ziet worden. Volgens FOX Sports wil PSV de spits niet in de winter laten gaan.

Marcel Brands heeft aan FOX Sports laten weten dat PSV wel wil meewerken aan een transfer, maar wel pas in de zomer. Naar verluidt wil PSV zeven miljoen euro ontvangen voor De Jong, die afgelopen zomer op een haar na zijn transfer naar Girondins de Bordeaux stuk zag lopen.

Club América zou de Nederlander naar Mexico willen halen, maar de club heeft nog geen officieel bod neergelegd bij PSV. Hierdoor lijkt de transfer van De Jong nog ver verwijderd.

Brands heeft ook laten weten dat het niet geïnteresseerd is in Alex Büttner. PSV is op zoek naar een linksback, maar Bütter, die onlangs uit de selectie werd gezet bij Vitesse, behoort niet tot de opties. Het management van Büttner liet weten dat er bij PSV geïnformeerd zou worden of de club interesse zou hebben in de vleugelverdediger van Vitesse. Maar dat is dus niet het geval.