Juventus verslaat stadsgenoot en bekert verder

Juventus heeft woensdagavond een zege geboekt in de kwartfinale van de Coppa Italia. Stadsgenoot Torino werd verslagen.

Voor de tweede keer dit seizoen stonden beide ploegen tegenover elkaar, nadat de competitiewedstrijd tussen beide ploegen uit Turijn in een 4-0 zege voor Juventus was geeïndigd.

Al na een kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Douglas Costa schoot schitterend de 1-0 binnen. De Braziliaan dacht in de eerste helft ook nog voor de 2-0 aan te tekenen, maar die treffer vond geen doorgang vanwege buitenspel.

Na 67 minuten spelen kwam de tweede treffer er wel voor Juventus, een treffer met een luchtje. Een overtreding van Sami Khedira op Afriyie Acquah werd niet bestraft en vanuit de daaropvolgende aanval kreeg Mario Mandzukic de bal in het strafschopgebied en maakte hij koel de 2-0.

Juventus neemt het in de halve finale de Coppa Italia op tegen Atalanta Bergamo, waar de andere halve finale tussen AC Milan en Lazio gaat.