Politie onderzoekt doodsoorzaak Remon

Op nieuwjaarsdag werd het lichaam van Remon Bruinsma door een wandelaar gevonden in het water aan de Noordersingel in Leeuwarden. Precies een maand eerder werd hij als vermist opgegeven.  Direct nadat Remon gevonden werd is er een schouw verricht. Dit leverde geen aanwijzing op over een mogelijke doodsoorzaak. Op donderdag 4 januari wordt er door een patholoog van het NFI sectie verricht op het lichaam van Remon. Er wordt onderzocht of er uitsluitsel kan worden gegeven over de doodsoorzaak.

Zoektocht
Sinds 1 december 2017 werd er dagelijks in en rond de stad Leeuwarden naar hem gezocht. Niet alleen door de politie. Hier waren ontzettend veel mensen bij betrokken, denk aan vrijwilligers/burgers die zich aanboden om mee te helpen met de zoektocht, de Stichting Opsporing Apparatuur Drenkelingen (SOAD), Provinciale Waterstaat van de provincie Fryslân, vrijwilligers van het Veteranen Search Team, Signi Zoekhonden en Dutch Rescuedogs.

Een team van meerdere politiemensen met verschillende expertises werden geholpen door hun collega’s van het landelijk Team Onderwaterzoekingen, de politie te water van de eenheden Noord en Oost-Nederland. Er werden camerabeelden bekeken en er werd met getuigen gepraat. Er kwamen dagelijks tips binnen die werden onderzocht. Politiemensen die direct betrokken waren bij de vermissing keken ook in hun vrije tijd uit naar Remon.

Impact
Op hun website laat de politie dat de vermissing van Remon veel impact heeft gehad in zijn woonplaats De Westereen en in Leeuwarden. "Veel facetten van ons werk zijn zichtbaar maar er gebeurt net zo veel achter de schermen. Dat is echter niet zichtbaar en dat kan leiden tot vragen of de gedachte dat we onvoldoende of niet genoeg doen. Ondanks dat we alle beschikbare middelen, gespecialiseerde mensen en technische apparatuur hebben ingezet geeft dat helaas niet de zekerheid dat iemand ook gevonden wordt. Er spelen meerdere factoren mee waar we afhankelijk van zijn. De natuur (denk aan omgevingstemperatuur, stroming en weersomstandigheden) speelt bij deze vermissing ook een rol."

Op het moment dat de doodsoorzaak bekend is zal volgens de politie dit eerst met de familie besproken worden. Daarna zal de uitkomst openbaar worden gemaakt.