Pochettino: "Son kan Beckham-status krijgen in Azië"

Mauricio Pochettino gelooft Son Heung-min dezelfde superster status kan krijgen als David Beckham in het oosten van Azië. Terwijl Harry Kane de absolute sterspeler is van Tottenham Hotspur, heeft Son ook indruk gemaakt voor de Londenaren. De 25-jarige vleugelaanvaller was in 26 wedstrijden dit seizoen goed voor negen doelpunten, waarvan vijf goals in de laatste zeven wedstrijden.

In gesprek met Engelse media wordt Pochettino gevraagd of Son dezelfde status kan krijgen als Beckham, die een ongekende populariteit kent in Azië en een wereldwijde superster is: "Ja, dat is wat we denken, maar we kunnen dit niet bewijzen. Beckham is een gigantisch wereldicoon. Misschien is dat ook zo bij Sonny, maar hier is hij zo nederig en hij is zo'n normale vent. Dat maakt hem zo belangrijk voor ons."

"Ik denk dat hij zo'n belangrijke speler voor ons is. Hij maakt veel doelpunten en hij is zeer consistent, op de training en in zijn prestaties. Het klopt dat de krantenkoppen het altijd over Harry of anderen hebben, maar het is belangrijk om hem te erkennen, want hij is een goede kerel, een zeer goede professional en hij scoort altijd en speelt goed."