Manchester City weken zonder Gabriel Jesus

Manchester City won zondag niet van Crystal Palace, maar het ergste voor de gasten was dat Gabriel Jesus en Kevin De Bruyne geblesseerd raakten.

De Braziliaan liep op krukken toen hij Selhurst Park verliet. "Gabriel Jesus is geblesseerd en hij ligt er maximaal twee maanden uit", reageerde manager Pep Guardiola na de 0-0 in Londen. De Spanjaard weet nog niet hoe ernstig de blessure is van De Bruyne, die wel nog op eigen kracht kon lopen.

Manchester City leverde na achttien zeges op rij dus weer een keer punten in. Dat hadden er ook drie kunnen zijn als Ederson in de slotminuten niet de strafschop van Luka Milivojević had gestopt. "Onze tweede helft vond ik beter dan de eerste", aldus Guardiola. "Ederson heeft ons aan een punt geholpen."

Over de strafschop, die veroorzaakt werd door Raheem Sterling, liet de manager zich niet uit. "Ik heb het niet goed gezien."Guardiola gaf Crystal Palace ten slotte een compliment voor hun prestatie. Manchester City komt dinsdag alweer in actie, thuis tegen Watford.