Manchester verliest tweede plek aan Chelsea

Manchester United is tegen het derde puntenverlies op rij aangelopen in de Premier League. Southampton hield de ploeg op 0-0.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg de thuisploeg via Romelu Lukaku een aardige mogelijkheid, maar de spits kopte maar net over. Southampton werd via James Ward-Prowse gevaarlijk, maar zijn schot werd gekraakt door de Manchester-defensie. Na een kwartier spelen moesten the Red Devils verder zonder Lukaku. De Belg raakte bij een botsing met Wesley Hoedt geblesseerd en hij werd vervangen door Marcus Rashford.

Hoedt werd voor rust ook nog gevaarlijk voor the Saints. De verdediger kon vrij inkopen, maar hij kon de bal niet genoeg richting meegeven. In de tweede helft werd Rashford gevaarlijk. Ashley Young gaf een mooie voorzet vanaf de rechterflank, maar de kopbal van de Engelsman ging naast.

Manchester United, dat de laatste twee competitiewedstrijden niet had gewonnen, toonde zich aanvallend bij vlagen machteloos en mocht David de Gea danken dat het niet op achterstand kwam. Shane Long troefde Nemanja Matic af en zijn inzet werd gekeerd door de Spaanse doelman.

In de slotfase van de wedstrijd dacht de thuisploeg via Paul Pogba op voorsprong te komen, maar zijn treffer werd terecht geannuleerd vanwege buitenspel. In de blessuretijd waagde Jesse Lingard nog een poging, maar ook de middenvelder trof geen doel waardoor het bij 0-0 bleef. Manchester staat nu derde, met een punt achterstand op Chelsea.