Internazionale en Lazio komen niet tot scoren

Het treffen tussen Internazionale en Lazio, de nummers drie en vijf in van de Serie A, heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd.

Inter kende in aanloop naar de wedstrijd een slechte decembermaand. Van de vier wedstrijden die het in de Serie A had gespeeld, werd er slechts één wedstrijd gewonnen, met 5-0 van Chievo Verona, één keer gelijk gespeeld en twee keer verloren. Lazio boekte twee zeges in de laatste vier competitiewedstrijden en speelde een keer gelijk en verloor een wedstrijd.

De gasten uit Rome waren in de openingsfase de gevaarlijkste ploeg, maar kwamen niet tot een doelpunt. Toch was de ploeg van trainer Simone Inzaghi voor rust het dichtst bij een treffer. Borja Valero werkte de bal tegen zijn eigen lat, waarna de bal terug in het veld kwam.

Na rust trad Lazio-doelman Thomas Strakosha goed op bij een inzet van Valero en voorkwam daarmee de 1-0. Enkele minuten later dacht Lazio een strafschop te krijgen, maar de videoscheidsrechter oordeelde uiteindelijk anders, nadat Milan Škriniar de bal, zonder dat er sprake was van opzet, tegen zijn arm kreeg.

In een tweede helft waarin de kansen schaars waren nam Felipe Anderson een kwartier voor tijd een doelpoging, maar hij zag Samir Handanovic zijn inzet keren en ook een poging van Marco Parolo werd door de doelman uit zijn doel gehouden. In de slotfase van de wedstrijd slaagden beide ploegen er niet in om te scoren waardoor het bij 0-0 bleef.