Oud-trainer Van Dijk: "Hij kan de allerbeste worden"

Virgil van Dijk heeft alles in zich om de beste verdediger ter wereld te worden. Dat zegt zijn voormalige trainer Claude Puel.

De Fransman, die tegenwoordig manager is van Leicester City, werkte met Van Dijk samen bij Southampton. Die club heeft 84 miljoen euro gekregen voor de peperdure aanwinst van Liverpool. Puel gaf Van Dijk vorig seizoen de aanvoerdersband bij The Saints, die achtste werden in de Premier League en ook de finale van de League Cup haalden.

Komende zaterdag gaat Puel met Leicester op bezoek bij Liverpool. "Van Dijk is één van de beste verdedigers ter wereld en hij heeft alle kwaliteiten om de allerbeste te worden. Het is een geweldige transfer voor Liverpool", sprak de manager in de Engelse media.

"Het begin van dit seizoen was lastig voor Virgil, omdat hij graag voor een andere club wilde spelen. Ik ben heel blij voor hem, en ik ben blij dat hij tegen ons nog niet kan spelen!" grapte Puel. Het contract van Van Dijk op Anfield gaat op 1 januari in. Hij zou zijn debuut kunnen maken in de FA Cup-wedstrijd tegen rivaal Everton, volgende week vrijdag.