Skiër Pinturault wint combinatie in Bormio

Skiër Alexis Pinturault heeft in het Italiaanse Bormio de alpinecombinatie gewonnen. Op de flanken van de befaamde Stelvio was de Fransman na een afdaling in de ochtend en een slalom in de middag de beste.

Van de goede slalomskiërs was Pinturault de enige die zich op de afdaling prima staande wist te houden. De Fransman kwam tot de negentiende tijd, 1,65 seconden achter de Italiaan Dominik Paris. Afdalingssspecialisten als Matthias Mayer, Peter Fill en Vincent Kriechmayr leidden de dans, maar Pinturault mocht in de slalom eeder naar beneden.

Daar profiteerde de Fransman optimaal van, want hij zag de een na de ander zich stukbijten op zijn tijd. Met 0,42 seconden kwam Fill nog het dichtst in de buurt, Kjetil Jansrud eindigde daar 0,03 seconden achter. Paris leek op weg naar een snelle tijd, maar de logge Italiaan - geenszins gebouwd voor de slalom - haalde de finish net niet.

Overigens leek Kriechmayr de tweede plek te pakken, hij eindigde op 0,16 seconden van Pinturault, maar de Oostenrijkse snelheidsspecialist had een poortje gemist en werd gediskwalificeerd.