Utrecht verwacht snel nieuwe coach te hebben

FC Utrecht verwacht snel naar buiten te kunnen brengen wie de opvolger wordt van Erik ten Hag, die naar Ajax is vertrokken.

Volgens De Telegraaf staat Jean-Paul de Jong binnenkort voor de groep, maar directeur voetbalzaken Jordy Zuidam wil dat nog niet bevestigen. "Uiteraard hebben wij hierop geanticipeerd", vertelt hij over het vertrek van Ten Hag. "Ik verwacht dan ook op korte termijn definitief te kunnen communiceren over de opvolging."

Eerder deze week meldde ook het Algemeen Dagblad al dat De Jong (47) bovenaan het lijstje staat. Mister FC Utrecht speelde tussen 1993 en 2007 voor de ploeg uit de Domstad. Hij ging in Utrecht daarna als jeugdtrainer aan de slag. In 2013 werd De Jong hoofdtrainer van FC Eindhoven, waarmee hij zesde en tweede werd in de Jupiler League.

Yassin Ayoub had al positieve woorden voor De Jong, die in 2015 weer terugkeerde in de Galgenwaard. "Hij weet precies wat onze speelstijl is en kent de jongens heel goed. Het zou zeker een optie zijn om hem als hoofdtrainer aan te stellen. Als de club dat ziet als een oplossing, kan ik dat alleen maar toejuichen."