Volgende gevecht MMA-zwaargewicht Struve tegen grote naam

Stefan Struve zal het op 3 maart tijdens MMA-gala UFC 222 opnemen tegen voormalig kampioen Andrei Arlovski. Struve verloor in september nog van de Rus Alexander Volkov in Ahoy Rotterdam tijdens UFC Fight Night 115. Arlovksi won zijn laatste gevecht in november, nadat hij daarvoor vijf gevechten op rij had verloren.

De Beverwijker verloor helaas voor een bomvol Ahoy, maar kreeg toch een mooie bonus nadat zijn gevecht als Fight of the Night, gevecht van de avond, werd uitgeroepen. Een mooie erkenning voor het zware gevecht tegen de sterke Rus. Struve is verder de enige vechter die huidig kampioen Stipe Miocic door knockout heeft verslagen, in 2012.

Arlovski is een grote naam in het MMA, maar zit al een paar jaar in een flinke vormcrisis. De Wit-Rus zit al een tijdje op de wip om ontslagen te worden bij de UFC. Iemand met vijf opeenvolgende verliespartijen heeft normaalgesproken geen toekomst in de koningsklasse van het MMA, maar Arlovski kreeg nog een kans tegen de in verschrikkelijke vorm stekende Junior Albini. Arlovski won die draak van een wedstrijd op jurybeslissing. The Pitbull verloor in 2016 van een andere Nederlander, Alistair Overeem, tijdens UFC Fight Night 87 in Rotterdam.

UFC 222 wordt gehouden op zaterdag 3 maart in de T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada. Diezelfde avond zullen ook C.B. Dolloway en Hector Lombard elkaar tegenkomen, net als Sean O'Malley en Andre Soukhamthath. Verder zijn er nog geen gevechten bekend gemaakt.


Hoogtepunten Stefan Struve (Bron: Youtube)