FOK! Wat een weer: wisselvallig

Blaast de noorderwind met een decembermaan, dan houdt de winter vier maanden aan.

Hallo!

Eigenlijk is Stephan vandaag de weerman-van-dienst, maar die zag ik zojuist  het redactielokaal uitstrompelen, met aan beide armen een beeldschone en rondborstige blondine en een glas met een vage en onbekende inhoud in zijn hand, terwijl hij met dubbele tong "TOT VOLGEND JAAR" brulde. Ik vrees dus dat jullie het zonder Stephans weerbericht moeten doen. DJMO was vandaag in de Efteling, en nu heeft ze een date met de fakir uit het sprookjesbos, vandaar dat ik vandaag het weerbericht maar maak.

Vanavond is het wisselend bewolkt en vooral in het noorden maak je kans op winterse buien met onweer. De komende nacht blijft het in het noorden buiig, in de rest van het land klaart het op en zal er niet veel water uit de lucht komen vallen. De temperatuur zakt daarbij wel tot rond het vriespunt en zeker landinwaarts onder het vriespunt, dus dat kan betekenen dat natte weggedeelten gaan bevriezen. Het gaat daarbij aan zee en het ijsselmeer vrij krachtig waaien, in het noorden oplopend tot hard (7Bft.).

Morgenochtend begint droog met zelfs af en toe zon. Maar... Aan het begin van de middag bereikt een gebied met natte sneeuw en regen het zuiden van het land en dat breidt zich in de middag en avond over de rest van het land uit. Het kwik loopt op tot 5 graden, maar als die natte sneeuw valt zakt dat, zeker in het midden en oosten van het land lokaal tot iets boven 0 dalen.

Het weekend verloopt warmer, de temperatuur kan oplopen tot 10 a 12 graden en 's nachts blijft het nog boven 0. Volgend jaar begint met iets lagere temperaturen maar altijd nog hoger dan de temperaturen van de afgelopen dagen.

Nederland
 

DJMO was vandaag in de Efteling. De zon kwam op boven Joris en de draak (Foto: DJMO)
DJMO was vandaag in de Efteling. De zon kwam op boven Joris en de draak (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!