Dumoulin gaat opnieuw voor winst in Giro d'Italia

Tom Dumoulin doet in 2018 definitief mee aan de Giro d'Italia. Dat heeft zijn ploeg Sunweb vandaag bekendgemaakt. Eerder melde De Telegraaf al dat Dumoulin zijn titel zou verdedigen in Italië

"Tom gaat naar de Giro voor het klassement. Na de Ronde van Italië gaan we zijn prestaties analyseren en pas dan beslissen we of hij ook de Tour rijdt'', laat een persvoorlichter weten. Tijdens de ploegenpresentatie, volgende week in Berlijn, volgt een uitgebreide toelichting.

Dumoulin werd dit jaar de eerste Nederlander ooit die de roze trui mee naar huis mocht nemen. In de 100e editie van de Ronde van Italië klopte hij de Colombiaan Nairo Quintana en de Italiaan Vincenzo Nibali. De Nederlander won de bergrit naar Oropa en zou ook de tijdrit in de tiende etappe op zijn naam schrijven.

Dumoulin vertelde vorige maand bij de presentatie van het parcours van de Giro dat hij voor zichzelf al had besloten wat zijn doel wordt in 2018. "Ik weet het al, maar ik ga het nu niet zeggen'', zei de kopman van Sunweb toen. 

"Ze zijn allebei mooi en allebei niet perfect voor mij'", aldus Dumoulin eind november over de rittenschema's van de Giro en de Tour. "Ik vond al dat in de Tour te weinig tijdritkilometers zitten, in de Giro zijn het er minder, minder ook dan ik gehoopt had. Maar er liggen ook mooie uitdagingen in beide rondes.''

De Ronde van Italië telt komend jaar iets meer dan 44 tijdritkilometers, minder dan in de Tour de France. Daarin gaan 66 kilometer tegen de klok, waarvan 35 kilometer in een ploegentijdrit.

test

Dumoulin gaat opnieuw voor winst in Giro d'Italia (Pro Shots / Insidefoto)