Darter Lewis na WK-stunt: "Mijn beste wedstrijd ooit"

Darter Jamie Lewis zorgde woensdagavond op het WK voor een flinke sensatie. In de tweede ronde schakelde de Welshman niemand minder dan Peter Wright uit. De Schotse nummer twee van de wereld was niet opgewassen tegen de 26-jarige Lewis, die een geniale wedstrijd gooide en soms niet leek te kunnen missen.

"Dat ik de achtste finales voor het eerst bereik is al geweldig en dat ik dan de nummer twee van de wereld versla maakt het helemaal compleet", aldus Lewis na afloop tegenover RTL7"Dit was zeker mijn beste wedstrijd ooit als professioneel darter. Ik had het niet eens door, maar ik gooide 106-107 gemiddeld", reageerde de Welshman, die halverwege de wedstrijd zelfs nog ruim boven de 110 stond.

"Peter is niet voor niks de mondiale nummer twee, dus ik wilde elke kans grijpen", sprak Lewis over een prachtige 121-finish via bullseye, waarmee hij op 3-1 kwam in sets. "Die set wilde ik dus ook graag winnen, want hoe meer sets ik zou winnen, hoe moeilijker het natuurlijk voor hem zou worden. Aan het eind werd ik wel even flink nerveus, maar gelukkig kon ik het afmaken."

Lewis speelt donderdag in de achtste finales tegen James Richardson om een plek bij de laatste acht, waar dan de winnaar van het duel tussen Darren Webster en Antonio Alcinas wacht.