Ten Hag nieuwe hoofdtrainer Ajax

Erik ten Hag zet spoedig zijn handtekening onder een contract bij Ajax. De Amsterdammers hebben een akkoord bereikt met FC Utrecht.

Marc Overmars zat de afgelopen dagen met FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren en directeur voetbalzaken Jordy Zuidam om tafel en is succesvol uit de gesprekken gekomen. De Telegraaf meldt dat beide partijen een akkoord hebben bereikt over Ten Hag.

Ajax stemt in met de eisen van FC Utrecht. Naar verluidt betalen de Amsterdammers aanzienlijk meer dan de gelimiteerde afkoopsom van 700.000 euro. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Ten Hag donderdag officieel gepresenteerd.

De komst van Alfred Schreuder is echter nog ver weg. Schreuder geldt als de gedroomde assistent van Ten Hag, maar is nog niet verlost van Hoffenheim. Bij zijn huidige werkgever ligt de oud-trainer van FC Utrecht tot 2019 vast. Hoffenheim wil Schreuder niet zomaar laten gaan, waardoor Overmars nog flink moet onderhandelen.

Update 15.00 uur

Ajax heeft zojuist bevestigd dat ze zowel met FC Utrecht als Ten Hag akkoord zijn en hij dus de nieuwe hoofdtrainer wordt. De 47-jarige Ten Hag zal een contract tekenen voor twee en een half jaar.