Manchester City boekt achttiende competitiezege op rij

Manchester City heeft woensdagavond de uitwedstrijd tegen Newcastle United ook in winst omgezet. De ploeg won met minimaal verschil.

Al vroeg in de wedstrijd was het bijna raak voor de gasten. Na een voorzet van Fernandinho schoot Sergio Agüero de bal tegen de buitenkant van de paal, waarna the Citizens al tien minuten moesten wisselen. Vincent Kompany was geblesseerd en Josep Guardiola verving de centrale verdediger voor spits Gabriel Jesus.

Agüero toonde zich wederom gevaarlijk. Uit een vrije trap van Kevin De Bruyne kopte de Argentijn de bal op doel, maar Rob Elliot kon de 0-1 voorkomen. De doelman moest zich na een half uur spelen wel gewonnen geven. De Bruyne gaf een prachtige pass op Raheem Sterling en de Engelsman schoot in de korte hoek raak: 0-1. Nog voor rust had de thuisploeg een goede kans op de gelijkmaker, maar Nicolás Otamendi kon een inzet van Rolando Aarons onschadelijk maken.

Na rust was het wachten op de 0-2. Manchester City domineerde en bleef aanvallen. De Bruyne werkte een bal op de paal en Agüero schoot vanuit de rebound de tweede treffer binnen, maar dit deed hij vanuit buitenspelpositie waardoor de treffer geen doorgang vond. Ondanks een overwicht in het restant van de tweede helft van de gasten werd er niet meer gescoord in het St. James' Park, al was de thuisploeg nog dichtbij de gelijkmaker, maar Dwight Gayle kopte net naast op een voorzet van Christian Atsu.

Manchester City komt door de achttiende zege op rij op 58 punten uit twintig wedstrijden en daarmee is de voorsprong op nummer twee Manchester United vijftien punten. Newcastle United staat vijftiende en maar één punt boven de degradatiestreep.