Nashville krijgt nieuwste MLS-team

De Amerikaanse voetbalcompetitie MLS wordt opnieuw uitgebreid. Dat was al bekend, maar in welke stad de nieuwste en 24e ploeg zou spelen was nog niet duidelijk. Men heeft nu gekozen voor Nashville, gelegen in de staat Tennessee.

De club uit Nashville, die nog geen naam heeft, zal in 2020 haar debuut maken in de MLS. Zoals in de VS te doen gebruikelijk is het geen bestaande, langzaam opgebouwde club, maar een uit de grond gestampte franchise, die direct zal beginnen op het hoogste niveau. Het team wordt gevormd met geld van Nashville Soccer Holdings, eigendom van John Ingram's Ingram Industries. Dat bedrijf kent meerdere investeerders, waaronder de eigenaren van NFL-team Minnesota Vikings.

Nashville en het team zijn van plan om enkele kilometers ten zuiden van het centrum een 275 miljoen dollar kostend stadion te bouwen, waarin 27.500 mensen plaats kunnen krijgen. Tot het stadion klaar is zal men op een tijdelijke locatie spelen, vermoedelijk Vanderbilt University. Ingram is overigens niet nieuw in de sport: hij is sinds eerder dit jaar eigenaar van Nashville SC, dat volgend jaar zal beginnen in de snel uitbreidende United Soccer League, het tweede niveau in de VS.

Na de toevoeging van Orlando City SC in 2015 en Atlanta United, dat dit jaar debuteerde, wordt Nashville de derde ploeg uit het Amerikaanse zuidwesten. Dit jaar debuteerde ook Minnesota United, volgend jaar zal Los Angeles FC als 23e ploeg de MLS betreden.a United FC (2017).