PSV na dit seizoen om de tafel met Cocu

De clubleiding van PSV gaat na dit seizoen met Phillip Cocu praten over zijn toekomst bij de Eindhovense club. Toon Gerbrands is heel positief.

Cocu's contract als hoofdtrainer van PSV verloopt na het volgende seizoen. "Bij Phillip weet je zeker dat hij er dus zeker anderhalf jaar vol voor gaat en er alle energie en drive insteekt", vertelt algemeen directeur Gerbrands aan De Telegraaf. Volgens hem heeft Cocu de laatste jaren 'geweldige ontwikkelingsslagen' gemaakt.

Tijdens het gesprek zal de toekomst van de coach ook ter sprake komen. "In alle rust, we weten wat we aan elkaar hebben. Afhankelijk van de uitkomsten van dat gesprek gaan we samen met de raad van commissarissen in overleg over zijn én onze toekomst als club."

Phllip Cocu is van alle Eredivisie-trainers het langst bij zijn huidige club werkzaam. De 47-jarige Brabander werd in de zomer van 2013 de opvolger van Dick Advocaat. Onder leiding van Cocu won PSV sindsdien twee landstitels, één KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal.