Tapia: "Dit was de kans waarop ik al die tijd heb gewacht"

Renato Tapia heeft bij Feyenoord optimaal geprofiteerd van de blessures en heeft de kans gekregen waar hij op gewacht heeft.

Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden vielen in het centrum van de verdediging weg en Tapia kreeg een kans. "Dit was de kans waarop ik al die tijd heb gewacht", vertelt de international van Peru in gesprek met het ANP. 

"De trainer heeft tegen me gezegd: houd het simpel. Zo ben ik niet gewend om te spelen, het was dus zoeken naar een balans daarin. Dat gaat steeds beter." In de wedstrijd tegen Roda JC werd Tapia zelfs toegezongen door de aanhang van Feyenoord. "Dat was fijn om te horen. Ik voel me heel goed, maar ik kan nog beter. Alle wedstrijden die ik speel, helpen me daarbij."

Tapia vreest niet voor de terugkeer van Botteghin en Van der Heijden. "De beste speelt, zo simpel is het. Of ik speel of niet, dat maakt voor mij niets uit. Ik geef altijd meer dan honderd procent." Met Peru, waar hij basisspeler is, neemt Tapia komende zomer deel aan het WK. "Maar aan het WK wil ik nog niet denken, ik focus me volledig op Feyenoord. We kunnen na de winterstop nog veel bereiken. Daar gaan we voor vechten."