Beugelsdijk: "Het is eigenlijk gewoon bizar waar we nu staan"

Tom Beugelsdijk kijkt terug op een prachtige eerste seizoenshelft bij ADO Den Haag. Halverwege het seizoen staat de ploeg zevende.
Tien maanden geleden stond de ploeg nog op de laatste plaats in de Eredivisie en nu staat het elf punten boven de nacompetitiestreep en het gaf met nummer achttien Roda JC is vijftien punten.

"Echt fantastisch, hier mogen we van genieten. Als je kijkt waar we in februari stonden... Dan is het eigenlijk gewoon bizar waar we nu staan", vertelt Beugelsdijk in gesprek met Voetbal International. "Ik heb dit ook nog nooit zo meegemaakt, dit is het mooiste wat er is."

Volgens de centrale verdediger is het geheim achter het succes de sfeer en het collectief. "We zijn een heel goede groep. We gaan voor elkaar door het vuur, we accepteren dingen van elkaar. Dat is een heel grote kracht, de drijvende kracht. Er zijn geen groepjes, we zijn met zijn allen."

De 27-jarige verdediger is ook tevreden over zijn eigen seizoen. In de elf competitiewedstrijden die hij binnen de lijnen kwam scoorde de verdediger één keer. "Ik klets er echt weer ouderwets in. Dat is wat ik wil, dat is wat ik mooi vind. Zo coach ik de andere jongens ook. Als de bal er tussenin valt: volle bak erin duiken. Zo hoort het."

Het contract van Beugelsdijk loopt aan het einde van het seizoen af, waarbij de club al aangegeven heeft de samenwerking te willen verlengen. "Ik sta er positief in. Ik loop niet voor niets al het grootste deel van mijn leven rond bij deze club. Dat zegt genoeg."