Hovocubo wint zaalvoetbaltopper, 't Knooppunt haalt uit

In de Eredivisie zaalvoetbal is de laatste speelronde van 2017 gespeeld, de elfde speelronde in de competitie. Het hoogtepunt van het programma was zonder meer de strijd tussen koploper Hovocubo uit Hoorn en Amicitia/Bert Zeegers uit Thorn, de nummers twee van de competitie.

De thuisploeg kwam dankzij Younes Makraou na vijf minuten op voorsprong, maar vervolgens was het even stil. Amir Molkarai verdubbelde de score na twintig minuten en in de laatste tien minuten viel het grootste spektakel te zien.

Mats Velseboer en Karim Mossaoui tekenden voor 3-0 en 4-0, waarna Solaiman Ramdani toch wat terug wist te doen namens de bezoekers. Kevin Tromp maakte dan weer de 5-1, Abdellah Idlaasri bepaalde de eindstand op 5-1.

't Knooppunt liet thuis met 12-5 weinig heel van hekkensluiter Watergras en daarmee kwam de ploeg op 23 punten. Dat zijn er drie meer dan Amicitia, dat zo een plekje zakt. Hovocubo gaat met 28 punten op zak richting de jaarwisseling.