Manchester United levert in slotseconden punten in

Manchester United heeft twee dure punten verspeeld in de titelstrijd met Manchester City. De bezoekers speelden gelijk bij Leicester City.

United begon in het King Power Stadium goed aan de wedstrijd. Het team van José Mourinho creëerde via Chris Smalling en Jesse Lingard de eerste kansjes. Paul Pogba dwong keeper Kasper Schmeichel tot een redding en Mata schoot over het doel op aangeven van Anthony Martial.

Leicester kreeg vervolgens ook een kans via Riyad Mahrez, die David De Gea op zijn weg vond. Een minuut later stond het toch ineens 1-0. Wilfred Ndidi vond Mahrez, die de bal in bezit hield en het juiste moment afwachtte om Jamie Vardy te bedienen. Met een prima schot in de hoek maakte Vardy zijn vijftigste doelpunt in de Premier League.

Vijf minuten voor de pauze kwam United verdiend langszij. Lingard stelde Mata in de gelegenheid om de ruststand op 1-1 te bepalen. Kort na de onderbreking kwam Leicester bijna weer op voorsprong toen Christian Fuchs zijn inzet net voor de lijn zag worden weggehaald door Victor Lindelöf. In de tegenaanval was Martial bijna trefzeker.

Een paar minuten later was het toch 1-2 voor de ploeg uit Manchester: Mata krulde van net buiten het strafschopgebied een vrije trap mooi in het doel van The Foxes . Leicester eindigde het duel met tien man, omdat Daniel Amartey binnen een minuut of vier twee gele kaarten pakte. Toch wist de gastheer nog gelijk te maken. In de absolute slotseconden maakte Harry Maguire de 2-2, waardoor de achterstand van United op City is opgelopen tot dertien punten.