Everton houdt stand tegen Chelsea

Everton heeft een punt overgehouden aan het duel met Chelsea. De ploeg uit Liverpool hield The Blues op een 0-0 gelijkspel. Dat neemt niet weg dat de thuisploeg zaterdag veel moeite had met Chelsea.

Everton moest het balbezit aan de ploeg van Antonio Conte laten en kwam een aantal keer goed weg. Pedro kwam met het eerste gevaar van de wedstrijd, maar de Spanjaard schoot de bal naast. De druk nam vervolgens verder toe en Willian en Eden Hazard kregen mogelijkheden om de score te openen, maar dat gebeurde niet.

Pas na een half uur spelen werd Everton voor het eerst gevaarlijk. Tom Davies pikte de bal op het middenveld op en zette een dribbel in. De middenvelder besloot van afstand uit te halen, maar zag zijn inzet naast de paal verdwijnen.

Hierdoor bleef het na 45 minuten spelen 0-0 en wist Chelsea dat het tijdens de tweede helft extra gas moest geven om Everton stuk te spelen. Dat gebeurde echter niet, want Chelsea had in de tweede helft moeite om grote kansen te creëren.

Everton zakte ver terug en hield stand tegen Chelsea, dat het tempo niet hoog genoeg hield om de defensie van de thuisploeg uit elkaar te spelen. Hierdoor bleef het bij 0-0 en laat Chelsea opnieuw punten liggen.