Darter Van de Pas: "Spierpijn door 2 gram zwaardere darts"

Darter Benito van de Pas gaat veranderen van materiaal. Dat doen darters wel vaker, maar voor Van de Pas is het een grote stap. Hij gooit al tijden met hetzelfde soort pijlen, maar dat gaat de laatste tijd bepaald niet lekker meer. 

De Nederlander heeft door zijn aparte stijl en zijn darts veel last van bouncers, pijlen die weer uit het bord springen. De darts staan veel te veel 'rechtop' in het bord en daar moet verandering in komen: nieuw materiaal dus.

"Ik gooi er al een paar weken mee en in de trainingen gaat het op zich prima, maar als je het hele jaar met één soort pijlen gooit ga je dat vlak voor het WK niet veranderen", aldus Van de Pas bij RTL7. Op het WK ging het niet lekker: in de eerste ronde werd de Tilburger uitgeschakeld door Steve West.

Met de nieuwe pijlen krijgt Van de Pas ook weer nieuw elan: "Ik ga nu thuis weer trainen met het gevoel dat ik er zin in heb, want ze gaan er weer lekker in. Daarvoor ging in het podium op met de hoop dat de darts maar zouden blijven zitten en dat schiet niet op."

"Hoe ik de nieuwe pijlen vast ga houden voelt wat anders aan, het duurt wel wat maanden voor je daar goed aan gewend bent. Ik heb nu zes weken tot het volgende toernooi en ik hoop dat ik er na die tijd aan gewend ben", verklaart de Nederlander.

Big Ben's nieuwe pijlen zijn twee gram zwaarder, wat voor een darter best een aanzienlijk verschil is. Zo gooide Van der Pas met pijlen van 23 gram, dus komt er bijna tien procent bij. "De eerste dag had ik er zelfs spierpijn van nadat ik ermee had staan trainen", aldus de darter.

Begin februari komt Van de Pas weer in actie. Dan staat de eerste kwalificatietoernooien voor de UK Open op het programma.