Skiër Hirscher wint ondanks fout weer en nadert 'Tomba La Bomba'

Skiër Marcel Hirscher heeft in het Italiaanse Madonna di Campiglio de tradionele avondslalom gewonnen. Op de sfeerrijke piste in Italië was de Oostenrijker zeker niet foutloos, maar hij was simpelweg niet te stoppen.

Hirscher had na de eerste run de leiding al in handen en mocht in de tweede manche dus als tweede naar beneden. De leiding was op dat moment in handen van de Zwitser Luca Ärni, die de Noor Henrik Kristoffersen met een indrukwekkend optreden met één honderdste klopte. 

Hirscher ging weer snel naar beneden, maar halverwege maakte hij een forse fout en leek hij al zijn voorsprong ingeleverd te hebben. Toch gaf de Oostenrijker nog eens gas zoals alleen hij dat kan, met als resultaat dat hij Ärni met 0,04 seconden de baas was.

De 24-jarige Ärni kon ondanks het kleine verschil juichen, want het was zijn eerste World Cup-podium ooit. Dat kan bepaald niet gezegd worden van Hirscher: hij boekte zijn 49e overwinning en is nog één zege verwijderd van de legendarische Italiaan Alberto Tomba La Bomba. De Zweedse grootheid Ingemar Stenmark staat met 86 zeges nog fier bovenaan.