'Bergkamp kandidaat bij Premier League-club Swansea'

Ajax nam donderdag afscheid van Dennis Bergkamp en de Nederlander kan naar verluidt mogelijk direct aan een nieuw avontuur beginnen in Engeland.

Bergkamp, die een grote rol speelde in de aanstelling van Marcel Keizer, werd donderdag samen met de trainer en met Hennie Spijkerman de laan uitgestuurd bij Ajax. De oud-speler hoeft niet lang stil te zitten, want hij is kandidaat om hoofdtrainer te worden van Swansea City.

De ploeg uit Engeland nam onlangs afscheid van Paul Clement en The Daily Express - eerlijk is eerlijk, dat mag wel eens met een korreltje zout genomen worden - meldt dat Bergkamp tot de mogelijke opvolgers behoort. Swansea heeft Bergkamp al sinds 2015 op het oog en vindt het nu het juiste moment om met hem in zee te gaan.

Bergkamp is niet de enige naam die genoemd wordt bij Swansea City. Ook Ronald Koeman, Louis van Gaal en Frank de Boer werden gelinkt aan de club. Koeman heeft al laten weten dat hij niet open staat voor een avontuur bij The Swans. Ook Ryan Giggs heeft alvast bedankt.