Feyenoord klopt Heracles na vliegende start

Feyenoord heeft zich als laatste club gekwalificeerd voor de kwartfinales van de KNVB Beker. De Rotterdammers wonnen in De Kuip met 3-1 van Heracles Almelo.

Feyenoord speelde voor het eerst in eigen stadion tegen de Almelose formatie sinds de legendarische kampioenswedstrijd dit voorjaar, toen Dirk Kuyt al in de eerste minuut scoorde. Ook dit keer hoefde 'Het Legioen' niet lang te wachten op de openingstreffer. Dylan Vente liet slim een voorzet van Tonny Vilhena lopen voor Steven Berghuis, die raak knalde: 1-0.

De Rotterdammers beloonden hun sterke eerste kwartier vervolgens ook met een tweede goal. Sven van Beek kwam mee naar voren en hij kon een afvallende bal in de hoek koppen. Vanuit het niets kwam Heracles halverwege de eerste helft echter met een antwoord, want Tim Breukers halveerde de achterstand voor de bezoekers uit een voorzet van Brahim Darri.

Bij Heracles was het vertrouwen daarmee helemaal weer terug en Feyenoord mocht Brad Jones bedanken dat de gelijkmaker uitbleef. De Australische keeper redde bij pogingen van Kristoffer Peterson en Breukers. Aan de andere kant dook Berghuis gevaarlijk op, maar zijn inzet trof via een verdediger geen doel.

Na de pauze duurde het lang voordat Feyenoord het duel besliste. Met name Vente, die de voorkeur kreeg boven Nicolai Jörgensen, kreeg een aardige kans op de 3-1. Die viel vier minuten voor tijd alsnog. Na een duel tussen Sebastian Jakubiak en Jean-Paul Boëtius oordeelde de video-arbitrage dat Feyenoord recht had op een strafschop. Berghuis maakte van elf meter geen fout, waardoor Feyenoord in de kwartfinales staat.